De Asus Zenfone 3 aan de tand gevoeld

Melkwegfoto's met een smartphonecamera

Redactie DIGIFO... 1666 0
De camera's van smartphones lijken met de dag beter te worden. Het zijn natuurlijk nog geen vervangers voor spiegelreflexcamera's, maar door de steeds beter wordende specificaties komen ze wel steeds meer in de buurt. Aaron Palabyab besloot de camera van de Asus Zenfone 3 eens flink aan de tand te voelen en waagde zich aan het fotograferen van de Melkweg.

Palabyab is een landschapsfotograaf uit de Filipijnen met zeer veel ervaring in het vastleggen van de Melkweg. Palabyab werd onlangs uitgenodigd voor een persevenement van Asus en besloot om 's nachts nog even met de telefoon op pad te gaan. Naast foto's met ze smartphone maakte Palabyab ook foto's met zijn Sony A7 RII om te dienen als referentie. De foto's met de Sony zijn uiteraard vele malen beter, maar de beelden uit de telefoon zijn niet anders dan indrukwekkend te noemen.MelkwegMelkwegMelkwegMelkwegLees ook: Camera belangrijkste onderdeel van smartphone

De Melkweg met de Asus Zenfone 3

Asus presenteert de Zenfone 3 als echte smartphone voor fotografen. De telefoon beschikt over een volledig handmatige modus, biedt iso-waarden aan tot 3200, een sluitertijd tot 32 seconde en het objectief heeft een maximaal diafragma van f/2. Hoewel de Asus niet de mogelijkheid biedt om in RAW te fotograferen, kan er ook uit de jpeg-bestanden nog redelijk wat informatie gehaald worden.

Wanneer de Asus zenfone 3 in de winkels ligt is nog niet bekend. Wel is al duidelijk dat de telefoon een adviesprijs krijgt van rond de 250 euro.

Voor meer informatie over de Asus kun je kijken op deze website.
Voor meer informatie over Aaron Palabyab kun je kijken op zijn website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie