Melissa Scholten – 24 Hours Queensday

Redactie 1013 0
Eind deze maand is het alweer zover: Koninginnedag. Om alvast in de sfeer te komen opent donderdag 14 april de nieuwe foto-expositie '24 Hours Queensday' van de jonge fotografe Melissa Scholten bij de BEP Gallery in Amsterdam West.

Na het succes van haar 'Alter Ego' expositie in Trouw De Verdieping vorig jaar, is '24 Hours Queensday' Melissa's tweede solo-expositie.

De BEP Gallery – net als Trouw gevestigd in Amsterdam – is geen standaard galerie, maar een etalage-project van Stichting BEP in de Kinkerbuurt in Amsterdam West. Het is een buiten-galerie die 24 uur per dag, zeven dagen in de week toegankelijk is voor het publiek.

24 Hours Queensday

De foto’s in de serie '24 Hours Queensday' zijn allemaal gemaakt tijdens het vieren van Koninginnedag en -nacht in Amsterdam in 2010. Melissa heeft alle beelden vorig jaar geschoten met een wegwerpcamera en niet bewerkt. Het resultaat is een eerlijk en oprecht beeld van wat er zich in de hoofdstad afspeelt tijdens de grootste feestdag van het jaar.

Opening

Ter ere van de opening wordt op donderdag 14 april om 20.00 uur een rondleiding gegeven langs de etalages van de BEP Gallery. Hierin hangen alle foto's die Melissa tijdens Koninginnedag en -nacht schoot. De rondleiding wordt verzorgd door de beroemde Amsterdamse royalty-dragqueen Lady Galore. De expositie zelf is te bezichtigen tot en met 29 mei 2011.


Foto © Melissa Scholten

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie