Meizu rust Pro 6-smartphone uit met led-ringflitser

Meizu rust Pro 6-smartphone uit met led-ringflitser

PieterMolenaar 1127 2
Meizu, de Chinese fabrikant van smartphones, heeft zijn nieuwe topmodel gepresenteerd. De Meizu Pro 6 valt op door de flitserring met 10 led's. Het toestel heeft verder een 5,2"-scherm met full hd-scherm, terwijl de hoofdcamera een 1/2,4'-sensor met 21 megapixels en een f/2,2-objectief heeft.

De Chinese mobieltjesfabrikant heeft zijn Meizu Pro 6-smartphone voorzien van een ringvormige flitser bestaande uit 10 led's in twee kleuren. Omdat de diameter van de ringflitser klein is, verwacht DPReview niet dat eenzelfde effect bereikt wordt als met een volwaardige ringflitser. Deze laatste wordt vooral gebruikt voor portretfotografie vanwege het ontbreken van slagschaduw rond het gezicht bij flitsen.

21-megapixelsensor

De Meizu Pro 6 heeft, net als zijn voorganger de Meizu Pro 5, als hoofdcamera een 1/2,4"-sensor met f/2,2-objectief met nog onbekende brandpuntsafstand. Deze camera kan scherpstellen met behulp van fasedetectiepixels op de sensor, maar wordt ook bijgestaan door een laser om de afstand tot een subject te bepalen. De frontcamera van de Meizu Pro 6 heeft 5 megapixels, met een relatief grote pixelgrootte van 1,4micrometer, en een objectief met een diafragma van f/2.

Drukgevoelig oled-scherm

De Androide-telefoon heeft verder een drukgevoelig 5,2"-oled-display met full hd-resolutie die aangedreven wordt door een MediaTek Helio X25-chipset. Het toestel heeft 4GB-werkgeheugen, is iets meer dan 7mm dik en heeft een accu van 2560mAh. De Meizu Pro 6 is in de 32GB-opslaguitvoering te koop voor $ 385, terwijl de 64GB-variant $ 430 kost. De smartphone is vanaf 23 april verkrijgbaar in China. Onbekend is of de Meizu Pro 6 ook in het Westen uitgebracht wordt.

afbeelding van Herman Talstra

Een f2,2 objectief met een diafragma van f2. Altijd spannend

afbeelding van PieterMolenaar

@Herman Talstra: het diafragma van f2 slaat op de frontcamera. De hoofdcamera aan de achterzijde van de Pro 6 heeft een f/2,2-objectief.