Dé smartphone voor portretten?

Meizu komt met smartphone met ringflitser

Redactie DIGIFO... 661 0
De Chinese smartphonefabrikant Meizu heeft de nieuwe Meizo Pro 6 Plus aangekondigd. Met deze grote smartphone richt Meizu zich op mensen die altijd een goede camera op zak willen hebben en de Pro 6 Plus beschikt dan ook over features waar veel fotografen enthousiast van zullen worden, zoals beeldstabilisatie en een ringflitser.

De Meizu Pro 6 Plus is uitgerust met een 12 megapixel Sony sensor met laser-assisted autofocus, een lichtsterk objectief met een diafragma van maximaal f/2 en een ringflitser. Aan de voorkant heeft de Meizu een 5 megapixelcamera, met eveneens een f/2 objectief.MeizuLees ook: Camera belangrijkste onderdeel van smartphone

Ringflitser

Ringflitsers zijn een ronde lichtbron, waardoor schaduwen en oneffenheden worden geminimaliseerd. Dit is een vrij gewild effect voor portretfotografie, maar ook macrofotografen maken hier graag gebruik van.

Smartphone

Maar, de Meizu Pro 6 Plus is meer dan een camera met telefoonfunctie. De smartphone beschikt over vier gigabyte ramgeheugen en dezelfde chipset die de Samsung Galaxy S7 aanstuurt. De telefoon draait op Android (welke versie van dit besturingsprogramma is nog niet bekend), wordt beschikbaar met 64GB en 128GB aan opslagruimte en zal beschikken over een batterij met 3.400mAh die via USB-C opgeladen kan worden.

De Meizu Pro 6 Plus gaat omgerekend net iets meer dan € 400,- kosten. Wanneer de telefoon in Nederland beschikbaar is, is nog niet bekend, maar we houden je op de hoogte.

Kijk voor meer informatie op de website van Meizu.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie