Meike kondigt vier objectieven aan

Meike kondigt vier objectieven aan

Redactie DIGIFO... 4689 2
De Chinese fabrikant Meike heeft vier objectieven aangekondigd voor systeemcamera's. De objectieven zijn ontworpen voor Nikon, Canon, Olympus, Fuji, Sony en Panasonic camera's met aps-c- en micro four third sensoren en zijn alleen handmatig scherp te stellen.

Het duurste en meest bijzondere objectief van deze vier is de 25mm f/0.95 en wordt door het bedrijf ook wel het 'heldere licht in het duister' genoemd. Dit bijzonder lichtsterke objectief levert volgens de fabrikant een bijzonder mooie bokeh en erg scherpe foto's. Verder komt de fabrikant met een 28mm f/1.2, een  35mm f/1.7 en een 50mm f/2.0. Deze drie objectieven zijn erg compact (de kleinste is slechts 2.5 centimeter lang) en met een adviesprijs tussen de 80 en 90 dollar erg goed geprijsd. Het 25mm f/0.95 objectief is een stuk duurder, maar met een adviesprijs van 660 dollar nog steeds erg goedkoop voor een objectief zo'n lage diafragmawaarde. Alle objectieven hebben een volledig metalen behuizing en beschikken over meerdere coatings om reflectie tegen te gaan.
De objectieven moeten nog dit voorjaar in de schappen liggen.MeikeLees ook: Objectieven testen: hoe en wat?

Meike

Meike is een accessoire fabrikant uit het zuiden van China, grenzend aan Hong-Kong. Meike richt zich vooral op flitsers en batterijgrips voor verschillende camerafabrikanten. Dit zijn de eerste objectieven die deze Chinese fabrikant op de markt brengt. Voor meer informatie kun je deze website bezoeken.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Robbedoes

Dit is ook erg prettig: Alle camera's hebben een volledig metalen behuizing en beschikken over meerdere coatings om reflectie tegen te gaan. ;)

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Ho, dat moet natuurlijk objectieven zijn.