Nieuwe fisheye voor aps-c

Meike kondigt nieuw 6.5mm f/2 objectief aan

Redactie DIGIFO... 934 0
De Chinese objectieven- en accessoirefabrikant Meike heeft een nieuw objectief aangekondigd. Het 6.5mm f/2 objectief voor apsc-camera's heeft een beeldhoek van ongeveer 190 graden en weegt slechts 300 gram.

Het fisheye objectief heeft zes lenselementen in vijf groepen en beschikt over een superieure multi-layer nano coating die alle lensflare tegen moet houden. Het diafragma van het objectief bestaat uit negen diafragmabladen voor een mooie bokeh en de lens kan al scherpstellen op vijf centimeter afstand.MeikeLees ook: Meike kondigt vier objectieven aan

Meike

Meike is een accessoire fabrikant uit het zuiden van China, grenzend aan Hong-Kong. Hoewel Meike zich in eerste instantie alleen richtte op accessoires zoals grips en flitsers, komt het bedrijf sinds halverwege vorig jaar met steeds meer objectieven op de markt waaronder een 25mm f/0.95 objectief. Op photokina hebben we de objectieven kort vast kunnen houden en we waren prettig verrast door de bouwkwaliteit.

Prijs en beschikbaarheid Meike 6.5mm f/2

Het nieuwe objectief van Meike is beschikbaar met een Sony-E vatting, Fujifilm X-vatting, Canon EF-M-vatting en MFT vatting (voor onder andere Olympus en Panasonic camera's) en heeft een adviesprijs van rond de € 150,-.

Kijk voor meer informatie op de website van Meike.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie