Megalomaan fotoproject van Manarchy iets sympathieker

jesse kraal 1154 0
Groot, groter, grootst. Fotograaf Dennis Manarchy wil voor zijn fotoproject de grootste camera ter wereld bouwen. Alleen die camera doet recht aan de 'Amerikaanse culturen' die hij er mee wil vastleggen. Een nieuwe update maakt het project iets sympathieker maar het blijft erg Amerikaans.

Begin dit jaar kon je op de website al lezen over het wel erg ambitieuze plan van fotograaf Dennis Manarchy. Om de verschillende Amerikaanse Culturen in beeld te brengen wil hij de grootste camera ooit bouwen, deze in een speciale truck door heel het land rijden en daarna schenken aan het Smithsonian Museum in Washington. Voor de foto's zelf had hij een megalomane tentoonstelling in gedachten in onder andere Central Park, New York. Ambitieus, maar vooral heel erg Amerikaans. Wat dat betreft sluit zijn werkwijze goed aan bij het onderwerp.

Manarchy
Na bijna een jaar zijn de ambitieuze plannen van Manarchy nog niet veranderd.

Bijna een jaar verder komt Manarchy met een nieuwe video die al een stuk meer sympathie opwekt dan zijn oorspronkelijke plannen. Qua omvang is het project niet afgenomen, maar wel blijkt uit de nieuwe video iets meer van de liefde voor fotografie van Manarchy. Het is niet langer die té Amerikaanse roep om geldschieters die het eerst was.

Blijft de vraag waarom die camera nu per se zo groot moet zijn. Komt het de foto's echt ten goede? Krijgt hij iets voor elkaar wat Robert Frank en Richard Avedon met respectievelijk 'The Americans' en 'In the American West' niet lukte? Wij betwijfelen het, maar we zijn niettemin erg benieuwd naar het eindresultaat.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse