Meer Sony A7S testvideo's in het donker

Meer Sony A7S testvideo's in het donker

Julian 1508 0
Een speerpunt van de Sony A7S is de filmfunctie en dan met name de mogelijkheden bij weinig licht. Nu er productiemodellen van de A7S in omloop zijn, zijn er nieuwe video's te zien die de kunsten van de camera tonen.

Vlak na de aankondiging van de Sony A7S waren er al diverse video's te zien waarin het indrukwekkende iso-bereik van de camera tijdens het filmen aan bod komt. De camera ligt nu bijna in de winkels en er zijn diverse nieuwe video's te zien.

4K in het donker

We beginnen met deze 4K-video, geschoten op iso-waarden tussen 8.000 en 40.000 door Yoshihiro Enatsu. De video is in het donker gemaakt met slechts één waxinelichtje.

Sony A7S productiemodel

Matthew Allard van newsshooter.com heeft een productiemodel van de Sony A7S in handen en laat in onderstaande video zien hoe de camera presteert bij weinig licht. De resultaten zijn indrukwekkend: 's nachts filmen bij iso 51.200 levert nog zeer acceptabele beeldkwaliteit. Vanaf iso 102.400 is de ruis nadrukkelijker aanwezig, al moet gezegd worden dat je door de compressie die Vimeo toepast niet het maximale kunt zien wat met de A7S mogelijk is.

Sony A7S video review

Dezelfde Matthew publiceerde ook een uitgebreide video review van 37 minuten waarin hij ingaat op de videocapaciteiten van de Sony A7S.

Sony A7S vs Sony FS700, FS55 en F3

Tot slot zette Matthew Allard de Sony A7S tegenover een aantal professionele videocamera's van Sony: de FS700, F55 en de F3. Alle camera's zijn ingesteld in de Slog-stand. Het contrast en de verzadiging zijn hierin zeer laag. Dat levert het grootst mogelijke dynamische bereik op en vormt een goed uitgangspunt voor nabewerking. In de video is nog niet te zien welk shot met welke camera is gemaakt, in de comments kun je raden, over een aantal dagen zal het antwoord te zien zijn.

Sony A7S voor fotografen

Interesseert de filmfunctie je niets? Dan kun je bij DxO Mark terecht voor de prestaties van de Sony A7S bij het fotograferen in raw.

Prijs en beschikbaarheid

Sony Nederland verwacht de A7S eind juli in de winkels en vraagt 2398,99 euro voor de camera.