Meer informatie over prijs Samyang 24mm f/3.5 Tilt-Shift

jesse kraal 2784 4
Een tilt-shiftobjectief vergt een behoorlijke investering. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Samyang 24mm f/3.5 TS enthousiast wordt ontvangen. De grote vraag blijft: wat gaat 'ie kosten? Daarover is nu wat meer duidelijkheid.

Maart 2012 kondigt Samyang aan te werken aan een tilt-shiftobjectief, in september vorig jaar wordt het objectief definitief gepresenteerd. Op dat moment ontbreekt echter nog elk spoor van prijsinformatie, wat leidt tot de nodige speculaties. Samyang-objectieven staan bekend om hun gunstige prijsstelling en de vraag is hoe 'gunstig' de prijs van de 24mm f/3.5 Tilt-shift wordt.

's Werelds grootste fotowinkel, B&H in New York, heeft het objectief nu op de website geplaatst voor 999 dollar (excl. salestax). In voorraad is de Samyang nog niet, je kunt alleen nog een preorder plaatsen. Benieuwd naar de Nederlandse adviesprijs, hebben we contact opgenomen met importeur Disnet. Zij verwachten een adviesprijs van 1099 euro, al is die prijs nog niet definitief.

Wanneer het objectief daadwerkelijk in de winkel ligt is eveneens nog niet zeker, momenteel heeft Samyang nog geen concrete datum gegeven waarop de eerste exemplaren worden uitgeleverd. Nog even geduld dus!

Samyang 24mm

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Henri

Die rode ring op dit objectief is wel heel erg pretentieus......

afbeelding van Anonymous

Dat is zodat je hem in het donker ook kan vinden :)

afbeelding van Photojitsu.nl

Ik blijf het altijd vreemd vinden dat een lens die 999 dollar kost(wat zo'n 750 euro is) hier altijd uitdraait op een prijs die nog hoger is xD.

afbeelding van Japie

Ik had hem in pre-order maar heb hem afbesteld.

Een maand geleden contact gehad met importeur, en gevraagd waarom hij hem voor €1100 wilde proberen te verkopen, terwijl hij in bij grote fotozaken Zweden en Slovenië voor €750 in de prijslijsten stond.

Nu komen langzaam andere prijzen binnen (Australie en VS), en het lijkt er op de nederlandse importeur zijn klanten echt een poot probeert uit te draaien.