Meer informatie over Olympus PEN E-PL7

jesse kraal 1823 0
Schreven we een dag eerder nog dat er waarschijnlijk op korte termijn een Olympus E-PL7 zal komen, nu kunnen we je meer vertellen over de vermoedelijke specificaties van het toestel. Ten opzichte van de E-PL6 zien we een nieuw scherm, meer focuspunten, een hogere snelheid en wifi.

Volgens geruchtensite PhotoRumors.com zal de Olympus PEN E-PL7 qua uiterlijk niet veel verschillen van de PEN E-PL6. Verwacht dus een afneembaar gripje en een kantelbaar touchscreen. Wel krijgt het scherm een hogere resolutie: 1,04 miljoen beeldpunten tegen 460.000 voor de Olympus E-PL6. Daarnaast zou de nieuwe Olympus PEN ook iets meer fysieke knoppen moeten krijgen.

E-PL6
De Olympus PEN E-PL6, die in Nederland selectief wordt verkocht

Sneller en meer AF-punten

Onderhuids gaat een 16,05-megapixelsensor schuil, die zeer waarschijnlijk zijn genen deelt met de Olympus OM-D E-M10. Dat betekent ook een toename van het aantal focuspunten (contrastautofocus), van 45 naar 81. Ook de snelheid komt op hetzelfde niveau als van de instapper in de OM-D-reek: 8fps. Het iso-bereik bedraagt 200-25.600 iso maar net als bij de E-PL6 en OM-D's krijg je vermoedelijk ook de beschikking over een 'low'-stand met iso 100-equivalent.

Wifi

Had je voor de E-PL6 nog een optionele wifi-sd-kaart nodig, de Olympus PEN E-PL7 krijgt zeer waarschijnlijk standaard wifi aan boord. Een mobiele app heeft Olympus al voor de OM-D E-M10, het lijkt logisch dat Olympus de E-PL7 dezelfde functionaliteiten zal meegeven: de camera op afstand bedienen, foto's en video's delen en downloaden.

OM-D E-M10 zonder zoeker

Al met al lijkt de Olympus PEN E-PL7 een OM-D E-M10 zonder zoeker te worden. Hoewel photorumors.com hier geen melding van maakt, verwachten we dan ook dat Olympus de nieuwe PEN zal gaan leveren met het dunne 14-42mm EZ-objectief dat tegelijk met de instap-OM-D werd gepresenteerd. Wanneer de Olympus E-PL7 gepresenteerd zal worden is nog niet bekend.

OM-D E-M10
De Olympus OM-D E-M10 met het dunne 14-42mm EZ-objectief dat we ook op de E-PL7 verwachten.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse