Meer hints naar Nikon D800

Julian 4009 0
Nikon introduceerde vlak voor de PMA@CES-fotobeurs de D4. De Nikon D800 bleef echter uit, wel verscheen de camera al even op de officiële Nikon-website. In februari vind in Japan de volgende grote fotobeurs plaats, mogelijk krijgen we daar de camera te zien.

Update: ondertussen zijn de D800 en de D800E officieel gepresenteerd. Kijk hier voor de hands-on

Aanvankelijk werd verwacht dat Nikon de D800 samen met de D4 zou presenteren. Dat was niet het geval, maar toch verwachten we de opvolger van de D700 snel te zien. Volgens de nieuwste geruchten organiseert Nikon op 7 februari een productpresentatie, vlak voor de start van de CP+ fotobeurs in Japan.

De CP+ Expo vind van 9 tot en met 12 februari plaats. Deze fotobeurs in het thuisland van de grote camerafabrikanten lijkt het ideale toneel om nieuwe producten te tonen. Een officiële aankondiging van de Nikon D800 vlak voor de beurs lijkt dan ook niet onwaarschijnlijk.

Pre-order

Bij een winkel in Houston zou je de Nikon D800 al kunnen pre-orderen, blijkt uit een kassabonnetje. De prijs van 2699,99 dollar (excl. belasting) lijkt echter aan de lage kant voor de 36-megapixel fullframe-camera.

Nikon D800 boek

Op de website van een Duitse uitgever is een aankondiging te zien van een boek waarin alles over de D800 wordt uitgelegd. Het boek zou in maart verschijnen. De afbeelding komt echter niet overeen met de eerder uitgelekte foto's van de D800.

Nikon D800 afbeeldingen en specificaties

Vlak na de aankondiging van de D4 konden we de Nikon D800 al in het klein zien op de officiële Nikon-website. Eerder lekten al productafbeeldingen van de camera uit en zelfs foto's gemaakt met de D800 zijn opgedoken, al is daar nog weinig aan af te lezen.

Ook over de specificaties van de Nikon D800 is al veel bekend. De opvolger van de D700 krijgt hoogstwaarschijnlijk een 36-megapixel fullframe-sensor en 1080p-filmfunctie. Over enkele weken weten we het waarschijnlijk zeker.

Nikon D800 productfoto