Meer foto's en specificaties van Canon PowerShot G3 X

Julian 1782 0
Begin dit jaar maakte Canon bekend dat er gewerkt wordt aan de PowerShot G3 X, een compactcamera met 1-inchsensor en 25-600mm-objectief. Vermoedelijk kondigt Canon het toestel snel aan, want op digicame-info.com zijn nieuwe foto's en specificaties verschenen.

Update: De Canon PowerShot G3 X is officieel aangekondigd. Lees onze preview hier.

Meestal laat Canon zelf niets los over camera's die in de toekomst komen. Voor de PowerShot G3 X werd een uitzondering gemaakt. In oktober 2014 verscheen de camera al in een teaser, in februari 2015 bracht Canon een persbericht uit met een foto en enkele details over de nieuwe camera. Digicame-info heeft nu meer foto's en specificaties weten te bemachtigen.

De nieuwe foto's tonen ook de boven- en achterkant van de camera. We zien een groot scherm, dat vermoedelijk naar boven en onderen uit kan klappen. Ook zien we de exacte specificaties van het objectief: deze 8,8-220mm f/2.8-5.6 USM geeft een equivalent van 25-600mm in combinatie met de gebruikte 1-inchsensor.

Canon PowerShot G3 X

Canon PowerShot G3 X back

Specificaties

Volgens de uitgelekte specificaties is de behuizing van de Canon G3 X afgedicht tegen stof en vocht en voorzien van wifi en nfc. Filmen kan vermoedelijk in full-hd-resolutie, handmatige controle is aanwezig.

Het is nog niet bekend hoeveel megapixels de Canon PowerShot G3 X krijgt, al lijkt het ons vrijwel zeker dat Canon de 20-megapixelchip gebruikt, die ook in de PowerShot G7 X en Sony RX100-camera's te vinden is.

Vermoedelijk volgt de officiƫle aankondiging snel. Het Japanse digicame-info publiceert regelmatig enkele dagen voor de introductie foto's en specificaties van nieuwe camera's.

Canon PowerShot G3 X top