Meer fotoboeken gemaakt door natte zomer

Julian 2336 2
Afgelopen maand zijn er in Nederland meer fotoboeken dan ooit tevoren besteld door consumenten, zegt Albelli. De afdrukcentrale zette het aantal bestellingen af tegen de neerslag in millimeters per dag.

Eind augustus werd bekend dat deze zomer de geschiedenisboeken in gaat als de natste sinds 1906. Niet voor iedereen is de zomer in het water gevallen, zo blijkt uit onderzoek van afdrukcentrale Albelli.

Volgens Albelli maakten Nederlands de afgelopen maand meer fotoboeken dan ooit tevoren. 'We hebben de neerslag in millimeters en het aantal geplaatste orders in Nederland over elkaar heen gelegd in en grafiek, dat leverde een interessant resultaat op', aldus Daniel Scheijen, Country manager Benelux bij Albelli.

Neerslag vs orders

Cijfers van andere afdrukcentrales zijn niet bekend.

afbeelding van damaster

Ik vraag mij af of er niet eerder een relatie is met het feit dat mensen meer behoefte krijgen aan tastbare foto's. Steeds meer mensen zien in dat het op de PC laten staan van foto's niet echt handig is.
Dat het boek vervolgens op een regenachtige dag gemaakt wordt, is dan best logisch.
Ook op dagen waarop geen regen valt is te zien dat er besteld wordt.

afbeelding van statistiekje

Goh, en toevallig ook net de weekenden, maar dat heeft er niets mee te maken natuurlijk. Correlatie en causale verbanden zijn twee totaal verschillende dingen. Het enige dat ik uit het grafiekje kan halen, is dat de bestelsite er de de 2e en de 20e kennelijk de hele dag heeft uitgelegen. 0 is wel heel weinig bestellingen voor zo'n groot bedrijf.