Meer details over Sony NEX-7N

Julian 2010 1
In april kondigt Sony vermoedelijk de NEX-7N aan. Het nieuwe topmodel in de NEX-serie krijgt mogelijk een elektronische zoeker met een veel hogere resolutie. De overige wijzigingen zullen waarschijnlijk relatief bescheiden zijn ten opzichte van de NEX-7.

Volgens SonyAlphaRumors zal de zoeker in de nieuwe NEX-7N over 3,8 miljoen beeldpunten beschikken. In de huidige NEX-7 krijg je 2,4 miljoen beeldpunten te zien als je door de zoeker kijkt. Daarmee heeft de NEX al een van de beste elektronische zoekers op de markt.

Verwacht ook een nieuwe sensor. Het zou gaan om een 24-megapixel aps-c-exemplaar met een halve stop extra dynamisch bereik ten opzichte van het huidige model. Daarnaast spreken de geruchten van een touchscreen en hybride autofocus met fasedetectiepixels op de sensor.

Het Tri Navi-systeem wordt mogelijk wat bijgeschaafd en focus peaking wordt flink uitgebreid, met de keuze uit verschillende kleuren. De NEX-7N heeft vermoedelijk wifi aan boord, maar geen gps. Het formaat en uiterlijk van de nieuwe NEX zal waarschijnlijk niet veel afwijken van zijn voorganger.

Het gerucht dat er een Sony NEX-7N komt, hing al even in de lucht. In februari ging het verhaal dat de camera 'binnen een maand' geïntroduceerd zou worden. Dat lijkt niet het geval, nu wordt gesproken van een aankondiging in april en beschikbaarheid in mei.

Sony NEX-7N
Onze interpretatie van de Sony NEX-7N, met nieuwe iso-flitsschoen.

afbeelding van SjonnieK

Mooi systeem, maar de autofocus van het NEX systeem is nog wel een zwakpunt. De NEX6 heeft verre weg het beste autofocus systeem van alle NEX camera's, maar met bijvoorbeeld de 50mm, is hij nog lang niet altijd trefzeker.