Meer details over prijs en beschikbaarheid Sigma dp0 Quattro

Julian 1257 0
In februari kondigde Sigma de dp0 Quattro aan. Sigma Benelux laat ons nu meer weten over de prijs en beschikbaarheid van de camera met 14mm-groothoekobjectief. Het toestel verschijnt rond juli/augustus en gaat 969 euro kosten.

De Sigma dp0 Quattro beschikt net als de andere camera's in de dp Quattro-serie over een Foveon X3 Quattro-sensor van aps-c-formaat. De chip bestaat uit drie lagen, zodat alle kleurdetails worden vastgelegd in de foto's. Eerder verschenen al de dp1, dp2 en dp3 in de Quattro-serie. Deze camera's hebben respectievelijk een 19mm f/2.8-, 30mm f/2.8- en 50mm f/2.8-objectief (28mm, 45mm en 75mm in kleinbeeldequivalent).

21mm-equivalent

De nieuwe dp0 beschikt over een 14mm f/4-groothoekobjectief. In combinatie met de cropfactor levert dat een brandpuntequivalent van 21mm op. Bij de introductie in februari was nog niet bekend wanneer de camera op de markt zou komen en tegen welke prijs. Sigma Benelux laat ons nu weten dat we de ultragroothoekvariant van de Quattro in juli/augustus kunnen verwachten. De adviesprijs is met 969 euro gelijk aan de andere modellen.

Sigma dp0 Quattro