Meer details Olympus PEN E-P5 lekken uit

Julian 1549 0
Een foto van de Olympus E-P5 lekte al uit, nu horen we meer over de specificaties van het nieuwe toestel. Verwacht wordt dat de E-P5 nog betere beeldstabilisatie krijgt dan de OM-D en ook de autofocus zou nog sneller zijn. Samen met de nieuwe PEN wordt een nieuwe evf geïntroduceerd.

Volgens een bron van 43rumors.com is de afbeelding in ieder geval echt. De bron zegt ook dat de beeldkwaliteit van de E-P5 gelijk zal zijn aan de OM-D E-M5, gezien dezelfde sensor en beeldprocessor gebruikt worden. Dat verbaast ons niet, want ook de goedkopere E-PL5 en E-PM2 hebben de 16-megapixelsensor uit de OM-D.

Stabilisatie

Olympus rust al haar camera's uit met een gestabiliseerde sensor. De OM-D E-M5 springt nu nog boven de rest uit met het geavanceerde stabilisatiesysteem dat bewegingen over vijf assen kan corrigeren. Volgens 43rumors krijgt de PEN E-P5 een verbeterde variant van dit systeem.

Ook de autofocus zou nog sneller moeten zijn dan die van de OM-D E-M5. Over de snelheid van die camera hebben we weinig te klagen, dus we zijn benieuwd wat dit in de praktijk gaat betekenen.

Nieuwe zoeker

Samen met de PEN E-P5 zal Olympus waarschijnlijk een nieuwe externe elektronische zoeker aankondigen. Het zou gaan om de VF-4, met 2,36 miljoen beeldpunten, met een paneel van Epson.

Tot slot krijgt de Olympus PEN E-P5 wifi ingebouwd, iets dat bij de OM-D ontbreekt. Of de geruchten kloppen zullen we nog even moeten afwachten. 43rumors zegt vrijwel zeker te zijn van de genoemde specificaties.

Olympus PEN E-P5