Meer dan acht miljard foto's op Photobucket

Redactie 549 0
Photobucket telt sinds deze week meer dan acht miljard foto's. 's Werelds grootste foto- en video deelsite kent een constante groei sinds de oprichting in 2003. Per dag worden er vier miljoen foto's geüpload naar photobucket.com.

Sinds januari 2010 is het aantal uploads van mobiele apparaten zoals smartphones met vierhonderd procent gestegen. Met name het grote aantal Android-telefoons in de Verenigde Staten hebben bijgedragen aan deze groei. Ook het gebruik van Photobucket's 'auto-uploading technologie' is van grote invloed geweest, omdat daardoor foto's gemaakt met een smartphone automatisch geüpload worden naar het profiel van de gebruiker.

Acht miljard

“Acht miljard is een ongelooflijke mijlpaal en dat hebben we te danken aan onze trouwe gebruikers”, aldus CEO Tom Munro. “Wij verwachten dat de trend van fotografen met mobiele apparaten doorzet op grote schaal en we zullen dus blijven werken aan het verbeteren van de website en het uploadproces.” Photobucket heeft meer dan honderd miljoen gebruikers wereldwijd.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie