'Me We – The Circle of Life' van Koos Breukel

EleniHoefsloot 2262 0
In het Fotomuseum in Den Haag zijn van 7 september 2013 tot 12 januari 2014 werken te zien van portretfotograaf Koos Breukel. Hij maakte dit jaar de eerste officiële staatsieportretten van koning Willem-Alexander en koningin Maxima. In de tentoonstelling wordt werk getoond dat niet eerder is gepubliceerd.

Koos Breukel fotografeert kinderen, studenten, schrijvers, politici, zeilers en transseksuelen. In de tentoonstelling Me We – The Circle of Life vertelt Koos Breukel aan de hand van meer dan honderd portretten een persoonlijk levensverhaal. De portretten zijn gemaakt in de afgelopen dertig jaar en veel werken zijn nooit eerder getoond. Alle aspecten van het leven komen aan bod, van geboorte en vreugde tot ziekte en dood en is daarmee als het ware een universeel familiealbum. De tentoonstelling sluit aan bij het thema van de Nationale Fotoweek 'Kijk! Mijn Familie', die plaatsvindt van 20 tot en met 29 september 2013.

Koos Breukel
Koos Breukel - Hendrien Adams, Amsterdam, 1997 Courtesy Van Zoetendaal

Zelf op de foto

'Me We – The Circle of Life' toont naast portretten van beroemdheden ook foto's van onbekenden. Behalve portretten toont Koos Breukel ook persoonlijke objecten, zoals de geheime familiefoto's van zijn moeder en zijn drumstel. Elke derde zondag van de maand verhuist Koos Breukel zijn studio naar het museum en kunnen bezoekers een portret van zichzelf laten maken.

Willem-Alexander
Koning Willem-Alexander. Foto: RVD / Koos Breukel

Wat: Tentoonstelling Me We – The Circle of Life van Koos Breukel
Wanneer: 7 september 2013 tot 12 januari 2014
Waar: Fotomuseum Den Haag

afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Eleni