Me, Myself and I - Chi Peng

Julian 2241 0
In het Groninger Museum is het werk van Chi PEng (1981) te zien. Me, Myself and I is zijn eerste grote solotentoonstelling buiten China. In veel van zijn ge

Opgroeien en volwassenheid zijn belangrijke thema's in het werk van Chi Peng. Net als veel van zijn leeftijdgenoten groeide hij als resultaat van de 'éénkindpolitiek' zonder zussen of broers op.

Het China van de jaren tachtig waarin Chi Peng opgroeide was radicaal anders dan dat van het decennium daarvoor. Hij behoort tot de eerste generatie die opgroeide in tijden van economische voorspoed.

Zowel de enorme dynamiek, de niet te stuiten vooruit­gang van China als ook onderwerpen rond (seksuele) identiteit en bijkomende gevoelens van optimisme, twijfel, onzekerheid en eenzaamheid komen tot uitdrukking in beelden waarin realiteit en fictie elkaar ontmoeten.


Sprinting forward-2
Photographer: Chi Peng
120x152, 2004
@ Groninger Museum

Aankoop

De grote tentoonstelling is voor het Groninger Museum ook aanleiding tot een grote aankop van het werk van Chi Peng. Werk van de Chinese fotograaf was eerder te zien in de groepstentoonstelling New World Order. Hedendaagse installatiekunst en fotografie uit China, in 2008.

I fuck me – office
Photographer: Chi Peng
135x100, 2005
@ Groninger Museum


Mirage
Photographer: Chi Peng
198x400, 2005
@ Groninger Museum

Over Chi Peng

Chi Peng studeerde in 2005 af aan de Centrale Academie van de Schone Kunsten van Beijing in de richting fotografie. Al tijdens zijn studie werd hij door curator en medecurator van deze tentoonstelling Feng Boyi geselecteerd voor een tentoonstelling in het buitenland. Chi Peng tot een van de meest gevraagde Chinese fotokunstenaars met tentoonstellingen over de hele wereld.

Why should I love you?
Photographer: Chi Peng
240x498, 2008
@ Groninger Museum