Matt Dunham over zijn werk als nieuwsfotograaf

sanne 1712 0
Matt Dunham fotografeerde de meest spraakmakende nieuwsmomenten van 2011. Dat deed hij voor het nieuwsagentschap Associated Press (AP). Op zijn blog hield hij zijn ervaring bij. BBC News publiceert hier nu een overzicht van.

Matt Dunham werkt sinds 2005 voor AP. Hij volgde een opleiding documentairefotografie aan de universiteit van Wales. De 33-jarige fotograaf is vooral bekend om zijn foto van prins Charles en zijn vrouw Camilla toen hun auto tijdens de studentenprotesten eind 2010 werd aangevallen.

BBC News publiceert nu een combinatie van Dunhams blogposts waarin hij verslag doet van enkele belangrijke gebeurtenissen van dit jaar. Zo was hij met zijn camera aanwezig bij de aardbevingen in Japan en de tsunami alsook Behring Breivik's terreur in Noorwegen.

Niet alleen ellende

Dunham legde echter niet alleen de nare gebeurtenissen van dit jaar vast. Zo was hij met zijn Canon 1D MkIV getuige van de Royal Wedding van William en Kate en was hij aanwezig bij het Wereldkampioenschap atletiek.

Beeld én woord

Niet alleen het fotowerk van Dunham is waardevol, ook zijn verslagen op zijn blog spreken tot de verbeelding. Dat vond BBC News klaarblijkelijk ook. Het overzicht dat de BBC samenstelde geeft een kijkje in een jaar werken als nieuwsfotograaf.

News in Pictures

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne