Masterclass kleurcorrectie

Redactie 734 0
Een slechte foto kan verschillende oorzaken hebben: verkeerde timing, verkeerde inkadering of onscherp geschoten. Maar een foto met een vervelende kleurzweem, daar kun je best nog wat aan doen. Photoshop-goeroe Scott Kelby neemt je aan de hand.

De discohit 'I love the nightlife' staat nu net niet op zijn favorietenlijstje, maar Photoshop-goeroe Scott Kelby is zeker een nachtmens. "Ik heb tien banen en kom daardoor weinig aan slaap toe."
Scott Kelby (46) uit Tampa Bay in Florida is 's werelds meest verkopende auteur van boeken met praktische tips voor onder meer Adobe Photoshop. Zijn boeken worden in Belgiƫ en Nederland vertaald uitgegeven door Pearson Education Benelux.
"Ik heb er in een rockband gespeeld", stelt Kelby trots over zijn link met Europa. Maar de humoristische Amerikaan heeft naar eigen zeggen meer prestaties op zijn naam. "Ik heb een zwarte band in de vechtsport tae kwondo, ben getrouwd met de meid van mijn dromen, heb een absoluut geweldige kleine jongen en een fantastische kleine meid. Ja, ik ben een blij mens."
Tussen die prestaties door heeft Kelby nog voldoende tijd voor het hoofdredacteur- en uitgeverschap van drie tijdschriften over beeldbewerking, is hij trainer/instructeur van Adobe Photoshop en voorzitter van de Amerikaanse vereniging van Photoshop-professionals NAPP. Bovendien is hij onder meer nog directeur van de KW Media Group en auteur van tientallen boeken en dvd's over beeldbewerking.
Kelby reist heel de States door voor het geven van lezingen en presentaties over Photoshop. Vlak voor het ter perse gaan van deze DigiFoto Pro stond hij op het punt om voor een workshop van een week van Florida naar Santa Fe in de Amerikaanse staat New Mexico te vliegen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie