Massimo Berruti wint Carmignac Gestion Prize

Redactie 1027 0
De Italiaanse fotograaf Massimo Berruti heeft de Carmignac Gestion Prize of Photojour­nalism gewonnen. Naast de eer krijgt de Agence Vu-fotograaf een beurs van 50.000 euro tot zijn beschikking.

Massimo Berruti is de tweede winnaar van de fotojournalistieke Carmignax Gestion Prize. Deze werd vorig jaar gelanceerd met als doel professionele fotojournalisten de kans te geven een project uit te voeren in een door de organisatie gespecificeerde regio.

Pashtunistan

Dit jaar moet het prijzengeld besteed worden aan een project in Pashtunistan, een regio aan de grens van Pakistan en Afghanistan. Berruti zal zich daar focussen op de Swat-vallei, waar hij met name aandacht zal besteden aan het dagelijks leven van de Lashkars, een burgermilitie die samen met het Pakistaanse leger strijdt tegen de Taliban.

Foto © Massimo Berruti

Groot bedrag

Aan BJP liet Berruti weten het een geweldige overwinning te vinden 'omdat het pas de tweede editie van de prijs is en natuurlijk omdat het een van de meest genereuze beurzen ter wereld is'. Hij liet weten dat een dergelijk bedrag hem zeker in staat stelt om toekomstige projecten te financieren. 'Maar dat is nog niet alles, want ik plan ook een grote tentoonstelling en een boek. Ze investeren dus in veel meer van mijn werk.'

Lashkars

Berruti meent dat het belangrijk is dat het verhaal van de Lashkars verteld wordt, omdat ze veelal worden gezien als een gewelddadig en meedogenloos volk. Dit terwijl, zo stelt de fotograaf, ze eigenlijk ontzettend begaan zijn met de gemeenschap als geheel. 'Ze staan aan de frontlinie zonder daarvoor salaris te krijgen en riskeren hun leven voor de veiligheid van anderen.'

Foto © Massimo Berruti

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie