Massaontslag bij Canon Nederland op komst?

Julian 549 0
Bij het hoofdkantoor van Canon in Amstelveen zouden zo’n 600 banen op de tocht staan. Volgens de geruchten worden er functies verplaatst naar het kantoor in het Verenigd Koninkrijk.

De geruchten zijn te lezen op 925.nl, dat gisteren een tip kreeg over het vermeende massa­ontslag. In een telefonische reactie laat Canon’s hoofd PR in het Verenigd Koninkrijk, Gina Jones, het volgende weten aan 925.nl:

"Canon Europa NL herziet zijn kansen om de bedrijfsvoering tussen kantoren in Nederland en het Verenigd Koninkrijk te versterken. Momenteel is een periode van overleg aan de gang, betreffende de potentiële overdracht van bepaalde posities van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk. Canon doet geen verdere uitspraken totdat deze periode is afgesloten”

De periode van overleg zou duren tot januari 2009. Via off the record – een afdeling van de website 925.nl, waar tips achtergelaten kunnen worden door derden, kwam meer informatie binnen. De informatie zou afkomstig zijn van een concurrent van Canon, wat er precies van waar is blijft dan ook de vraag.

“Alle commerciële functies (marketing, verkoop, strategie en personeelsafdelingen) zullen naar het VK verplaatst worden. Werknemers die daardoor ‘overtollig’ worden zullen in het VK hun baan voort kunnen zetten.”

De Europese afdeling van Canon heeft meer dan 11.000 mensen in dienst, verdeeld over 19 landen. In Amstelveen is Canon’s 'Operational Headquarters' gevestigd, bestaande uit het Corporate Strategy Centre, het Canon Consumer Team en het European Logistics Centre.