Martin Parr in jury Photo-Festivals

Redactie 487 0
Magnum-fotograaf Martin Parr gaat deel uitmaken van de jury voor de eerste editie van Photo-Festivals On the Road. Hij gaat onder andere naast Tim Clark van 1000Words Photography Magazine en Iatã Cannabrave werken, Brazilië is hun eerste stop.

Photo-Festivals is een non-profit organisatie die over de hele wereld fotofestivals wil promoten. Om dit te doen bieden zij jonge, opkomende fotografen de kans hun werk te vertonen op festivals waar zij anders niet terecht zouden kunnen. De inschrijvingen voor de eerste editie zijn momenteel open voor alle belangstellenden. De geselecteerde fotografen mogen vervolgens van 15 tot 19 september 'afstappen van de gebaande paden' en hun foto's tentoonstellen op het Paraty Em Foco International Photo Festival in Brazilië.

Eigen keus

Hoewel de fotografen de trip zelf moeten betalen – 1200 euro – regelt Photo-Festivals de rest. Zij zetten alles voor hun op, waarna de fotograaf zelf mag weten wat hij gaat doen. “Of je nu wilt werken aan een nieuw project, research wil doen voor een nieuwe serie of op het strand wil gaan liggen”, aldus Yasmina Reggad, directeur en curator van de organisatie en tevens jurylid.

Exposure

“Het is een stressvrije, productieve manier om internationale fotofestivals te beleven met gelijkgestemde, opkomende fotografen”, legt Reggad uit. “Sommige van de beste talenten ter wereld lopen rond op dit soort festivals en daarom mikken wij speciaal op opkomende of zelfs nog studerende enthousiastelingen. Op deze manier krijgen zij exposure op een van de grootste fotografiefestivals ter wereld.”

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie