Martijn van de Griendt in Kunststof TV

Julian 887 0
Documentaire fotograaf Martijn van de Griendt achtervolgde en fotografeerde bekende Nederlandse paparazzi-fotografen. In Kunststof TV vertelt hij over zijn werk, dat momenteel op Fotofestival Naarden is te zien.

Kunststof TV is een live talkshow over kunst en cultuur. In de uitzending van afgelopen zondag was fotograaf Martijn van de Griendt te gast. De uitzending is te bekijken via uitzending gemist en wordt maandagavond 18 mei rond 23:45 herhaald op Nederland 2.

Martijn van de Griendt fotografeert al vanaf zijn veertiende. Hij volgende de School voor de Journalistiek en de Fotoacademie in Den Haag, waar zijn interesse voor reportage- en documentaire fotografie aangewakkerd werd. Zijn werk is tegenwoordig veel te vinden in tijdschriften en kranten, zoals NRC Next en Oor. Zijn soloprojecten verschijnen ook in boekvorm: Hassan en Hoessein, 2005 (over een Marokkaans/Nederlandse tweeling), Allemaal!, 2006 (achter de schermen bij de Nederlandse sterren) en Smokin'Boys Smokin' Girls, 2008. Van de Griendt werkt momenteel aan verschillende projecten. Waaronder: hangjongeren over de hele wereld. En: erotiekbeurzen en haar bezoekers.

Op het Fotofestival Naarden is dit jaar werk van Paparazzi-fotografen te zien. Martijn van de Griendt hoort daar zelf niet bij, maar is er wel door gefascineerd. Hij besloot ze zelf te gaan volgen en te gaan fotograferen. Het resultaat daarvan is momenteel te zien in Naarden.