Martien Coppensprijs 2012

Julian 1883 0
In 2012 organiseert de Fotobond weer de tweejaarlijkse Martien Coppensprijs. De Martien Coppensprijs is een wedstrijd voor documentaire fotografie door amateurfotografen. Aan deze wedstrijd kun je meedoen als individu (nieuw), maar ook met z’n tweeën of met een groep.

Tot uiterlijk 19 mei kun je een samenhangende reeks van vijf documentaire foto’s insturen over het thema: ‘water’, aangevuld met een korte toelichtende tekst.

Natuurlijk mag je abstracte foto’s van spiegelingen in het water inzenden, maar met een documentaire reeks over de binnenvaart, het waterpeil in natuurgebieden of de gevolgen van zure regen, kom je dichter in de buurt. Laat je fantasie de vrije loop en ga aan de slag!

Jurering

De jury bestaat uit doorgewinterde documentaire professionals: Theo Audenaerd, de Volkskrant; Joyce van Belkom, NRC; Piet den Blanken, Hollandse Hoogte en voorzitter Hans Zoete. Zij beoordelen de inzendingen op: verbeelding van het thema, documentair gehalte, samenhang en natuurlijk vormgeving, techniek en afwerking.

Openbare bespreking / bekendmaking winnaars

Op Zondag 10 juni 2012 worden alle inzendingen door de jury openbaar besproken in Brasserie Morees, Heuvel 5 in Lieshout (geboorteplaats van Martien Coppens). De nominaties en de winnaars worden tijdens deze openbare bespreking bekend gemaakt. Er zijn drie mooie prijzen in de fotografiesfeer, maar de eer staat voorop.

Reizende tentoonstelling

De genomineerde series worden van 10 juni t/m 1 juli in het voormalige gemeentehuis in Lieshout geëxposeerd. De tentoonstelling gaat daarna een half jaar reizen door Brabant en Limburg.

Inzenden en informatie

De wedstrijd wordt georganiseerd door een werkgroep van de Fotobond BNAFV en het Brabants Dialecten Festival Lieshout. Inzenden voor de wedstrijd gaat via de post. Meer informatie daarover en de wedstrijdvoorwaarden vind je hier.