Marktaandeel Nikon nadert Canon

Redactie 954 0
Nikon is bezig met een flinke inhaalslag op Canon in de markt voor digitale spiegelreflexcamera

Canon verkocht het afgelopen jaar 3,18 miljoen digitale spiegelreflexcamera’s en heeft daarmee 42,7 procent van het totale spiegelreflex marktaandeel in handen. Nikon verkocht er 2,98 miljoen, wat gelijk staat aan 40 procent. In 2006 zagen deze cijfers er nog heel anders uit, toen stond Canon eenzaam aan de top met 46,7 procent marktaandeel. Nikon moest het doen met 33 procent.

Nikon’s spiegelreflex verkopen groeiden het afgelopen jaar met 71,1 procent. De camerafabrikant is bezig met een flinke inhaalslag op Canon, dat de verkopen met 29,3 procent zag stijgen.

De totale verkoop van spiegelreflexcamera’s groeide in 2007 met maar liefst 41 procent naar 7,45 miljoen exemplaren. Het moge duidelijk zijn dat de spiegelreflex in opmars is. De markt voor compactcamera’s groeide met ‘slechts’ 22,7 procent. De totale markt voor compacts blijft met 123,3 miljoen verkochte exemplaren wel flink groter.

In de totale markt speelt Nikon een aanzienlijk kleinere rol, maar de spiegelreflex markt is een belangrijke factor voor de fabrikanten. Met de dalende prijzen wordt de groep fotografen die de overstap maakt van compact naar spiegelreflex steeds groter.

Het totale marktoverzicht:

Afbeelding / Bron: CNET Networks, gebaseerd op gegevens van IDC

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie