Marinier fotografeert Star Wars-figuren in gevechtssituaties

Marinier fotografeert Star Wars-figuren in gevechtssituaties

PieterMolenaar 822 0
Matthew Callahan, voormalig marinier in het Amerikaanse leger, fotografeert Star Wars-figuren in geënsceneerde gevechtssituaties. Callahan gebruikt hiervoor soms situaties die hij als oorlogscorrespondent in dienst van het leger vastlegt met zijn camera.

De fotoserie 'Galactic Warfighters' van Callahan begon volgens SLRLounge eigenlijk als project genaamd 'TheDroids'. Zes jaar geleden raakte Callahan in Afghanistan gewond toen hij daar als marinier diende in het Amerikaanse leger. Na zijn herstel monsterde hij weer aan en werd hij getraind als oorlogscorrespondent voor het Amerikaanse leger. Tijdens die opleiding kreeg hij een opdracht om in een beeld beweging zowel 'gevangen' als vervaagd te krijgen. Het resultaat werd deze fotoserie.

Beperkte middelen

Callahan had voor zijn opdracht slechts beperkte middelen tot zijn beschikking. Zo kon hij van een kamergenoot een Stormtrooper-figuur op 1:6-schaal lenen, had hij voor de belichting slechts een lamp en de barrak was zijn studio. De in scene gezette gevechtssituaties  verzint hij zelf en soms maakt hij daarvoor ook gebruik van iconisch fotomateriaal over de strijd in Afghanistan. Met zijn fotografie en bijbehorende teksten laat hij je sympathie voelen voor de doorgaans gezichtsloze Stormtroopers.

Poseren

Om de Star Wars-figuren in een zo natuurlijk mogelijke houding te fotograferen, doet Callahan ze eerst zelf voor om een idee te krijgen welke stand de figuren moeten krijgen. Hoewel de oorlogscorrespondent gebruikmaakt van Photoshop, zorgen vrienden van hem voor de speciale effecten als rook, opspattend stof en rondvliegend puin. Callahan maakt zowel gebruik van een Nikon D750-body als een Canon EOS 5D Mark III en prefereert groothoekobjectieven voor zijn Stormtrooper-fotografie.

Bekijk meer beelden op het Instagram-account van Callahan of bekijk zijn website.