Marieke van der Velden wint 21e PANL Awards

Jasper van Bladel 2707 0
Fotograaf Marieke van der Velden wint de 21e PANL Awards met haar serie 'Baghdad Today' over het leven in Baghdad, een stad die vaak afgeschilderd wordt als gevaarlijk en ellendig. Naast de award zelf krijgt ze een geldbedrag van 2500 euro.

Zoals altijd zitten er twee kanten aan de werkelijkheid. Als het over de stad Baghdad gaat is dat wel duidelijk. In de media wordt de stad afgeschilderd als ellendig en gevaarlijk, toch is er ook een andere kant. De kant van het dagelijks leven en de vrolijkheid die er, ondanks al het leed, toch nog is te vinden.


Entertainer - Baghdad Today © Marieke van der Velden

Met eigen ogen

Marieke van der Velden is samen met journaliste Paulien Bakker richting de Iraakse hoofdstad getrokken om met eigen ogen te zien hoe het nu echt zit. De winnende fotoserie 'Baghdad Today' kwam daaruit voort. Op 23 mei kreeg Van der Velden de 21e PANL Award uitgereikt door Ole Christern, de voorzitter van PANL. Aan het winnen van de prijs zit een door sponsoren bijeengebracht geldbedrag van 2500 euro vast.

In de jury zaten onder andere Lukas Göbel, Pieter Wisse en Finlay MacKay. Er waren dit jaar bijna vijfhonderd inzendingen.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper