Marcus Swanson fotografeert Olympisch kampioen onder water

Marcus Swanson fotografeert Olympisch kampioen onder water

Kimsieders 1625 0
Zwemmen is één van de moeilijkste sporten om te fotograferen. Immers zie je vaak slechts wat armen en benen rond spartelen in een wirwar van waterdruppels. Fotograaf Marcus Swanson vond een spetterend perspectief om de sport op een prachtige manier vast te leggen.

Olympische zwemmer

Marcus Swanson wou de fysieke kracht van Olympisch kampioen Jason Lezak vastleggen. Met zijn lengte, krachtige armen en sterke slag was Jason Lezak het perfecte model voor deze onderwater shoot.

Onderwater fotograferen

Het onderwater fotograferen in het zwembad zorgde nog wel voor wat problemen. Zo moest Marcus Swanson tegen het licht in fotograferen en had hij geen hulp aan flitsers, deze deden namelijk te lang over het herladen. Uiteindelijk koos Marcus Swanson er voor om reflectoren recht onder de zwemmer te plaatsen. Door zandzakken te gebruiken zorgde Swanson ervoor dat alles onderwater op de bodem bleef staan. Van bovenaf richtte hij de Speedotron105 Quad-Tube flitsers op de reflectoren, zodat deze het licht op Jason Lezak zouden weerkaatsen.

De foto

Zijn Canon EOS 5D verpakte hij in de waterdichte behuizing van Aquatic. Deze foto is genomen met een 16-35mm f/2.8L Canon EF lens, met een sluitertijd van 1/160, een diafragma van f/10 en ISO 100. Voor iedereen die onderwater wilt fotograferen heeft Marcus Swanson twee tips: zorg er voor dat je je adem inhoudt, zodat de luchtbellen niet ontsnappen en je shot verpesten; en vergeet niet dat het altijd gevaarlijk is om met electriciteit bezig te zijn in het water!

Onderwater foto zwemmer

afbeelding van Kimsieders

Kim Sieders | Fotograaf & redacteur

Bekijk alle artikelen van Kim