Marco Sanges - Surrealistische erotiek

Jasper van Bladel 7252 1
Het is bijzonder werk, de foto's van Italiaan Marco Sanges. Surrealisme, dreiging en erotiek vechten om voorrang in de grootse scènes die de Italiaan opvoert. De foto's van Sanges zijn van 30 juni tot en met 11 augustus te zien bij galerie Eduard Planting in Amsterdam.

In de foto's van Marco Sanges komen de meest markante figuren voorbij, al dan niet gekleed. De selectie foto's die getoond wordt is volgens galerie Eduard Planting spannend, theatraal, mysterieus en verfijnd. De foto's komen uit verschillende series: Big Scenes, Circumstances en Portraits.


Big Scenes - Unchain Melody © Marco Sanges

Stomme films

Sanges (1970) exposeert wereldwijd en werkte onder andere voor ELLE, Dolce & Gabanna en Vogue Italia. De fotograaf haalt zijn inspiratie uit oude stomme zwart-wit films. Naast fotograaf is hij ook filmmaker. Zijn film 'Circumstances' werd in 2008 bekroond als 'Best Art Film' op het Portobello Film Festival.


Circumstances - Unexpected © Marco Sanges

Expositie

Vanaf 30 juni tot en met 11 augustus zijn de foto's van Sanges te zien bij galerie Eduard Planting in Amsterdam.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Martien van der Pasch

Bij het zien van de website van Marco Sanges wordt het er niet beter op.
Hij durft zelfs te openen met de bovenste foto.
Naar mijn mening een waardeloze foto: imitatie-Leibowitz maar dan met een beroerde belichting, fletse kleuren en een volstrekt mislukte compositie.
Misschien moet hij zich maar beter op het filmen richten.