Marco Borsato en Raymond Rutting exposeren Aruba-foto’s

Marco Borsato en Raymond Rutting exposeren Aruba-foto’s

Jasper van Bladel 1731 0
Marco Borsato is naast zanger ook fotograaf, dat bleek wel tijdens het televisieprogramma ‘Het Perfecte Plaatje’ waarin hij de tweede plek behaalde. Vandaag opent een fototentoonstelling met werk dat hij samen met ‘leermeester’ fotograaf Raymond Rutting gemaakt heeft op Aruba.

Borsato is samen met fotograaf Raymond Rutting afgereisd naar Aruba om daar een serie foto’s te maken. Dit deden ze op uitnodiging van Aruba zelf, omdat het eiland dit jaar dertig jaar een status aparte heeft. Rutting is een leermeester van Borsato, ze kennen elkaar al meerdere jaren. Toen Borsato ging deelnemen aan ‘Het Perfecte Plaatje’, gingen ze voorafgaand aan de opnames samen op pad om de fotografiekennis van Borsato op te frissen.

 

Dwarsdoornsnede

De foto’s tonen een dwarsdoorsnede van Aruba, zo legden Borsato en Rutting bijvoorbeeld het carnaval vast, maar gingen ze ook de natuur in voor het fotograferen van het indrukwekkende landschap van het eiland. Rutting zelf maakte al meer werk op het eiland, waardoor de expositie een combinatie tussen dat werk en meer recent werk van Borsato laat zien.

De expositie wordt dus vandaag geopend in het bijzijn van Borsato en Rutting. Tot 27 augustus zijn de foto’s te bekijken bij 5&33 Gallery in het Art Hotel Amsterdam.

Meer info: 5&33 Gallery

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper