Marc van Turnhout met een Canon Digital Ixus 75

Raymond 885 0
In de rubriek Portfolio vertellen fotografen 'in het veld' over hun mooiste opnamen. Ditmaal Marc van Turnhout (40) met een Canon Ixus 75. Hij laat zien dat je voor speciale kleureffecten al het een en ander kunt bereiken met de camera zelf.


Marc over foto 1
"Niet echt een foto voor een fotowedstrijd ! Maar toch vind ik hem zelf best bijzonder. Bij de Canon Digital Ixus 75 kun je een zwart wit foto maken en vooraf één kleur selecteren die wel in kleur blijft. Deze foto is daar het resultaat van. De foto is genomen tijdens onze vakantie in Bretagne. Op de achtergrond het strand van Dinard, bekend vanwege zijn wit-blauwe strandtenten. Het shirt van mijn zoon is hier dus perfect op zijn plaats (mits je het verhaal kent natuurlijk.)De foto is niet bewerkt in Photoshop. Ik heb slechts de functies gebruikt die de camera biedt."

Brandpuntsafstand: 58 mm
Lichtgevoeligheid: 80
Dafragma: F-8
Sluitertijd: 1/640e seconde

Marc over foto 2:
"Waarschijnlijk een 13-in-een-dozijn-foto, ware het niet dat deze met een gewone digitale compactcamera gemaakt is. Tijdens de vakantie viel het op hoe brutaal de meeuwen aan het strand waren, ze pikten het eten letterlijk uit je handen.

Deze foto is dan ook tot stand gekomen door een stuk brood in de ene hand te houden en de camera in de andere. De meeuwen kwamen al snel tegen de wind in hangen en zakten dan langzaam naar het brood. Hierdoor hingen ze vrijwel roerloos in de lucht waardoor we deze scherpe opname uit de hand konden maken."

Brandpuntsafstand: 58 mm
Lichtgevoeligheid: 80
Dafragma: F-8
Sluitertijd: 1/320e seconde

Marc over foto 3:
"Door een eind het grasland in te lopen en de foto vanuit kikkerperspectief te nemen vallen, de vele auto’s en autobussen buiten de foto. Tevens lijkt de Mont Saint Michel nog hoger boven het landschap uit te komen dan het al doet.

De onscherpte in het gras op de voorgrond is bewegingsonscherpte, zodat er toch voldoende diepte in de foto zit. Ik heb speciaal gewacht tot de zon schuin van achter op het klooster schijnt, zodat een gedeelte van het gebouw mooie schaduwen heeft."

Brandpuntsafstand: 17.4 mm
Lichtgevoeligheid: 80
Dafragma: F-4.9
Sluitertijd: 1/500e secondeWil jij ook met een portfolio op deze website? Stuur dan je drie beste foto's naar raymond(at)digifotopro.nl en wie weet sta je binnenkort met jouw foto's op deze website of zelfs in het magazine!

 

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond