Marc Newson over het ontwerp van de Pentax K-01

Julian 1652 0
Pentax heeft voor het ontwerp van de K-01 een grote naam uit de kast getrokken. Marc Newson is een veelgeprezen ontwerper en Time magazine beschouwt hem als één van 100 meest invloedrijke mensen ter wereld. In deze video vertelt hij over het ontwerpen van de camera.

Of je hem nu mooi vindt of niet, Pentax heeft haar best gedaan om de K-01 een uniek tintje te geven. Marc Newson kreeg veel vrijheid bij het ontwerpen van de camera, zegt hij in dit video-interview.

Het is de eerste keer dat Newson een camera ontwierp, al stond dit volgens eigen zeggen hoog op zijn verlanglijstje. Andere ontwerpen van Newson varieren van telefoons tot fietsen en boten. Zijn werk is te zien in belangrijke musea, waaronder het MoMa en New York en het Centre Georges Pompidou in Parijs.

Zelf is Newson ook niet vies van fotograferen. Het is een deel van zijn werk. Zijn doel van het ontwerp van de K-01 was om iets te maken wat hij zelf zou willen kopen. Volgens Newson is er weinig individualiteit op de markt, de K-01 moet daar verandering in brengen en gebruikers de keuze voor 'iets anders' geven.

De uistraling van de K-01 is volgens de ontwerper serieus. Hij ziet de camera als een semiprofessioneel stuk gereedschap. Het toestel moet dan ook een uitstraling van kwaliteit overbrengen.

Wat vind jij van het ontwerp van de Pentax K-01? Laat het ons weten, vul de poll in op onze website en/of op Facebook.