Manfrotto grote winnaar bij Red Dot Design Awards

Redactie 1300 0
Met zijn Imagine More-collectie heeft Manfrotto meerdere Red Dot Design Awards binnengesleept. De jury van de prestigieuze, internationale designcompetitie kende maar liefst zeven prijzen toe aan het Italiaanse merk.

Zeven Red Dot Design Awards 2011 gingen naar de volgende Manfrotto-producten: de Photo-movie head, Always-on for dslr, Magnesium series ballhead, Pocket Led light, Compact photo-video Kit, 504HD en de Lino Pro V. Hierdoor heeft Manfrotto awards gewonnen met uiteenlopende producten, van balhoofden en statieven tot tassen en led-verlichting.

Manfrotto Photo-movie head & Pocket Led light

Jury

De jury van de Red Dot Design Awards – bestaande uit verschillende internationale design-experts – prijst het unieke en innovatieve design van de producten. Ze kozen deze uit 4433 ingestuurde projecten van ontwerpers en bedrijven uit meer dan zestig landen. Volgens het Italiaanse bedrijf onderstrepen de awards de kwaliteit van hun design en motiveert het de ontwerpers deze te blijven verbeteren.

Vitec

Naast de zeven prijzen won ook het in Engeland gevestigde moederbedrijf van Manfrotto, Vitec, een award. Deze werd toegekend aan haar tassenlijn van Kata, eveneens een dochterorganisatie. Tijdens een awardceremonie op 4 juli in het operahuis van Essen in Duitsland zullen de prijzen uitgereikt worden. Dit is tevens de lokatie van het Red Dot Museum, waar de winnende producten permanent tentoongesteld worden.

Manfrotto Compact photo-video Kit & Lino Pro V

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie