Manfrotto brengt fotorugzak voor DJI Phantom-drones uit

Manfrotto brengt fotorugzak voor DJI Phantom-drones uit

PieterMolenaar 1957 0
Manfrotto heeft haar D1-fotorugzak uitgebracht. Het is het eerste model in de nieuwe Aviator-rugzaklijn van het bedrijf. De Aviator D1 heeft een compartiment voor een volledige DJI Phantom-droneuitrusting en biedt daarnaast plaats voor een spiegelreflexcamera met twee objectieven, een 17"-laptop en een tablet.

Met gedemonteerd rotorbladen past een Phantom-drone van fabrikant DJI in het voorste vak van de D1-backpack en wordt deze aan alle kanten beschermd met polstering. Tevens is er in het dronecompartiment een uitsparing voor de afstandsbediening en zijn er voldoende opbergmogelijkheden voor de rotorbladen, kabeltjes en andere accessoires.

Ook zonder demontage te vervoeren

Ook in vliegklare toestand is de drone te vervoeren door deze in de uitsparing te plaatsen en vast te zetten met de uitritsbare flap van het voorvak. De rotorbomen en -bladen steken dan uit. Zo gaat bij ad-hoc-vervoer weinig tijd verloren. Hoewel Manfrotto de Aviator D1 specifiek voor DJI Phantom-drones ontwikkeld heeft, zouden ook quadcopters met vergelijkbaar formaat van andere dronefabrikanten met de D1 vervoerd kunnen worden.

DSLR en 17"-laptop

Manfrotto heeft haar MB BP-D1, zoals het officiele typenummer luidt van de fotorugzak, aan de bovenkant ook voorzien van een compartiment voor een spiegelreflexcamera met zoomobjectief en nog een extra objectief. Daarnaast kan een statief extern bevestigd worden. Aan de rugzijde treffen we nog een compartiment met zijwaartse rits voor een 17"-laptop en regulier formaat tablet.

Het zwarte nylon van de rugzak is waterafstotend, maar een regenhoes wordt door Manfrotto meegeleverd voor extra veiligheid. De Manfrotto D1-fotogrugzak is al in Nederland voor te bestellen voor ongeveer 199 euro.