Man legt lopend 500km in Thailand af voor Google Street View

Man legt lopend 500km in Thailand af voor Google Street View

PieterMolenaar 794 0
Tri-athleet Panupong Luangsa-ard is verantwoordelijk voor de meer dan 150 recent aan Google Street View toegevoegde bezienswaardigheden in Thailand. Met een speciale 360graden-camera van Google op zijn rug legde hij hiervoor de afgelopen twee jaar 500km lopend af.

Twee jaar geleden vroeg Google voor uitbreiding van zijn Street View-dienst hulp bij het fotograferen van plaatsen en gebieden ter wereld die met een voertuig op wielen moeilijk toegankelijk waren. Personen konden met behulp van een speciaal ontwikkelde rugzak met 360grade-camera hoog boven het hoofd te toch aanvangen. Een ervan was de Thaise tri-athleet Panupong Luangsa-ard die tot taak kreeg alle bezienswaardigheden in Thailand vast te leggen met de Street View Trekker.

Bezienswaardigheden

Onder de meer dan 150 recent toegevoegde bezienswaardigheden in Thailand zijn onder meer bekende namen als het Sukhothai Historical Park, de brug over de rivier Kwai en de eeuwenoude tempels bij Ayutthaya, maar ook de dierentuin van Chang Mai, het Phimai Historical Park en Elephant World zijn vastgelegd.

© Google

Lange weg

Luangsa-ard legde volgens een woordvoerder van Google in totaal 500.000km met verschillende vervoersmiddelen af om alle uithoeken van Thailand vast te leggen. Daarvan werd 500km te voet afgelegd. "Om alleen al de theeplantages en aardbeienvelden lopend in kaart te brengen, versleet hij vier paar schoenen", aldus de Google-woordvoerder tegenover Mashable. De Street View Trekker weegt 18kg en de camera steekt zo'n driekwart meter uit boven het hoofd van de drager. Op een acculading kan de camerabackpack zes tot acht uur in bedrijf zijn.

© Google

De gehele ondernemening duurde bij elkaar zo'n twee jaar. Bij regenachtige dagen werd de reis onderbroken omdat het voor goede opnames van belang was dat het weer zou meewerken.

© Google