Mamiya met nieuwe objectieven en ZD back met dubbele buffer

Redactie 628 0
Mamiya Digital Imaging introduceert twee nieuwe objectieven voor het 645AF systeem. De objectieven zijn bedoeld voor professioneel gebruik op de Mamiya ZD of 645 AFD III/II body. Ook komt er een ZD back met dubbele buffer.

Mamiya Sekor AF 80mm f/2.8 D/LS
De Mamiya Sekor AF 80mm f/2.8 D/LS is het eerste objectief met een centraal-sluiter in de Mamiya AF objectievenlijn. De centraal-sluiter is in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd en heeft een sluitertijdenbereik van 1/800s tot 16sec. en heeft flits-synchronisatie op alle tijden.

Het objectief zorgt voor meer controle tijdens fotoshoots op locatie waar het nodig is om met snellere flitstijden te kunnen werken, dan met de standaard sync-tijd, en zodanig het aanwezige daglicht te compenseren of te elimineren. Maar ook bij flitsfotografie in de studio kan dit objectief van pas komen.

De Mamiya Sekor AF 80mm f/2.8 D/LS is ontworpen voor een simpele en makkelijke bediening, wanneer het gebruikt wordt met het spleetsluiter-systeem van de 645AFDIII body. Het objectief komt ongeveer overeen met een 50mm op kleinbeeld. Volgens de fabrikant geeft het objectief een zeer natuurgetrouw beeld van hoge kwaliteit met zeer weinig vertekeningen. Door de scherpstelring naar voren/achter te bewegen, is het mogelijk om snel van autofocus/manual focus over te schakelen.

Mamiya Sekor AF 45mm f/2.8 D
De Mamiya Sekor AF 45mm f/2.8 D is uitgerust met een 16 bit CPU, die er voor zorgt dat er een betere communicatie ontstaat met de ZD camera, 645AFDIII en 645AFDII body. Ook kan er gedetailleerdere informatie wat betreft de objectief-karakteristieken worden doorgegeven.

Chromatische abberatie is tot een minimum beperkt door het gebruik van low-dispersion glas en een floating elements mechanisme zorgt ervoor dat een hoge beeldkwaliteit bereikt wordt over het gehele beeld van centrum tot buitenrand.

Het objectief komt overeen met een 28mm op kleinbeeldformaat. Ook dit objectief beschikt over de ‘one touch’ draairing, waarmee zeer snel van autofocus naar handmatige focus omgeschakeld kan worden.

Mamiya ZD back Double Buffer
Op de Photokina toont Mamiya een vernieuwde versie van hun digitale achterwand, namelijk de ZD back Double Buffer.De nieuwe achterwand heeft een dubbel zo grote buffer als de voorgaande versie en kan een serie van 22 beelden achter elkaar opnemen. Verder zijn er modificaties doorgevoerd, waardoor de ZD back nu compatibel is met SDHC kaarten. De gebruiker heeft nu kan nu de volgende geheugenkaarten gebruiken: SD, SDHC, CF I/II. Ook zijn er, in combinatie met de 645AFDIII body, 35 custom functies beschikbaar. Mamiya is van mening dat het beste van een product niet veranderd hoeft te worden, dus de verdere specificaties (waaronder de 21,3 megapixel Dalsa CCD van 36x48mm) zijn onveranderd gebleven.

Meer nieuws
Naast nieuwe objectieven en de ZD back met dubbele buffer komt Mamiya ook met een Vertikale grip voor de 645AFDIII body, een 4x5 inch adapter voor gebruik met de ZD back en een vernieuwde versie van de Mamiyra Remote Capture software.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie