Mamiya en Phase One kondigen samenwerking aan

Redactie 715 0
Mamiya en Phase One kondigen een samenwerkingsverband aan. De twee fabrikanten werken samen aan een nieuw digitaal middenformaat systeem.

De samenwerking is gericht op kwaliteitsverbetering en het vergroten van het aanbod voor de professionele fotograaf. Dit hopen de fabrikanten te bereiken door het delen van technologische- en marketingtechnische expertise. Het eerste nieuwe camera systeem word verwacht in het eerste kwartaal van 2008.

Mamiya staat vooral bekend om zijn analoge middenformaat camera's, die het bedrijf sinds 1970 produceert. In 2006 kwam het eerste digitale systeem van Mamiya op de markt. In september 2007 verkocht Mamiya zijn camera afdeling aan Cosmo Scientific Systems, een nieuw bedrijf Mamiya Digital Imaging werd gevormd en ook de merknaam Mamiya voor camera systemen bleef behouden.

Het Deense Phase One, opgericht in 1993, heeft zich gespecialiseert in digitale achterwanden voor midden- en grootformaat camera's. Deze systemen vinden vooral aftrek bij professionele mode en product fotografen. Ook is het bedrijf bekend van hun RAW software: Capture One, dat naast hun eigen systeem ook vele digitale spiegelreflexen ondersteund.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie