Mamiya en Leaf slaan handen ineen

jesse kraal 1813 0
Camerafabrikant Mamiya en producent van digitale achterwanden Leaf bundelen hun krachten en brengen voortaan samen systemen op de markt onder de naam 'Mamiya Leaf'. De afzonderlijke onderdelen dragen nog wel enkel de naam Mamiya of Leaf.

Mamiya LeafWellicht lijkt de samenvoeging van het Japanse Mamiya en het Israelische Leaf enigszins vreemd. Het Deense Phase One brengt toch immers al Mamiya-camera's onder eigen naam op de markt?

Klopt, maar dat laatste bedrijf is dan ook eigenaar van zowel Mamiya als Leaf. In dat licht bezien, lijkt de samenwerking dan ook een stuk logischer.

Kostenbesparing

Waarschijnlijk is de samenvoeging van de twee merken dan ook vooral bedoeld om kosten uit te sparen, een vervolg op de stap om de achterwanden van Leaf uit te rusten met Phase One Capture One-software in plaats van de eigen Leaf-software. Een van de gevolgen, is dat er nu één website is, voor producten van zowel Mamiya als Leaf.

Alleen digitaal

Op die nieuwe - Amerikaanse - website van Mamiya Leaf, vind je enkel nog de digitale apparatuur van deze merken, naar analoge camera's als de Mamiya 7 II en de Mamiya RZ67 zoek je tevergeefs. Een kijkje op de Japanse website van Mamiya leert ons dat deze vooralsnog gewoon leverbaar zijn.

Mamiya Leaf

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse