Mamiya accesoires voor professionele camerasystemen

Redactie 943 0
Mamiya, fabrikant van professionele middenformaatcamera

Infraroodfilter
Vanwege de grote vraag brengt Mamiya een Infrarood filter voor de Mamiya ZD digitale achterwand uit. CCD sensoren zijn gevoelig voor infrarood licht, daarom wordt een zogenaamd ‘IR Cut’ filter voor de beeldsensor geplaatst. Dit filter blokkeert het infrarode licht en zorgt zo voor een accurate kleurweergave.

Hierdoor is het echter niet meer mogelijk om infrarood foto’s te maken. Mamiya komt met het ‘IR Photo Filter YD401’ als oplossing. Dit filter vervangt de ‘IR Cut’ filter, met als resultaat dat zowel zichtbaar licht als infrarood licht doorgelaten kunnen worden.

De filters zijn eenvoudig verwisselbaar. Zo is geen speciale camera nodig voor infraroodfotografie.


Adapters voor Hasselblad objectieven
Tegelijkertijd kondigt Mamiya twee adapters aan, waarmee Hasselblad objectieven uit de V serie gebruikt kunnen worden op Mamiya camera’s uit de 645AF serie (645AF, 645AFD en 645AFD II).

Lensupdate
Ook introduceert Mamiya een upgrade van het Mamiya Sekor Macro MF 120mm f/4 D objectief. Volgens Jeff Karp van Mamiya is dit een van de scherpste verkrijgbare lenzen vandaag de dag. De upgrade maakt de lens compleet compatible met de nieuwste camera’s, software en digitale achterwanden. Hiervoor is de 4-bit CPU vervangen door een 16-bit CPU, welke voor communicatie zorgt tussen objectief en camera. De nieuwe CPU kan in de toekomst ook geupdate worden met behulp van een nieuwe firmware versie.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie