Maker Big Picture-blog weg bij Boston Globe

Julian 975 0
Sinds de start van de Big Picture-blog in 2008 op de website van de Boston Globe zijn verzamelingen grote foto's in de media niet meer weg te denken. De bedenker en maker ervan, Alan Taylor, gaat nu aan de slag bij The Atlantic. Met een nieuwe blog.

De naam 'Big Picture' blijft bij de Boston Globe en ook de blog blijft bestaan, maar zal door anderen worden ingevuld. Vrijdag 21 januari vult Alan Taylor voor het laatst de Big Picture-blog.

Op zijn eigen weblog (zonder grote foto's), legt Taylor zijn vertrek uit. Oorspronkelijk trad Taylor vijf jaar geleden in dienst bij de Boston Globe als webdeveloper. In 2008 opperde hij het idee om de Big Picture-blog te beginnen. Zijn werkgever stemde in, maar de afspraak was dat hij zijn werkzaamheden als webdeveloper voort zou zetten.

Nieuwe blog

Met de carrièremove hoopt Taylor meer tijd te krijgen voor het ontwikkelen van het concept. In februari begint Taylor bij The Atlantic aan een nieuwe fotoblog onder de titel In Focus. Dit keer zal hij zich fulltime met de blog bezig houden.