Magnums fotocollectie open voor publiek

Redactie 564 0
Binnen vijf maanden nadat de collectie van fotoagentschap Magnum Photos verkocht was aan MSD Capital, een particuliere investeringsmaatschappij, zijn meer dan 1300 dozen met fotomateriaal opengesteld voor publiek.

Of je nu researcher, student of gewoon geïnteresseerde bent, vanaf nu is een deel van het 186.000 prints tellende archief te bezoeken in het Harry Ransom Center in de Amerikaanse staat Texas. De zestig jaar historie die het archief herbergt zal de komende vijf jaar beschikbaar blijven in het centrum, waar de collectie tevens bewaard en gecatalogiseerd wordt. 

Beroemd

Foto's van Magnum-fotografen als Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, Elliott Erwitt, Leonard Freed, Bruce Davidson, Rene Burri, Eve Arnold, Dennis Stock en meer dan tachtig anderen bevatten portretten van iconen als Picasso, Marilyn Monroe, Sinatra, Gandhi, Fidel Castro en een jonge Queen Elizabeth. Deze liggen naast beroemde foto's met betrekking tot internationale conflicten, politieke onrust of culturele botsingen.

Website

Speciaal voor de website van het Harry Ransom Center zijn de foto's gesorteerd, om zo het zoeken makkelijker te maken. In de toekomst is het centrum van plan de collectie volledig vrij te geven, maar daar gaat tijd overheen. Zo willen zij de beelden geordend hebben per persoon en indelen in verschillende subcategorieën met betrekking tot de gebeurtenis en de locatie.

Foto © Anthony Maddaloni / Harry Ransom Center

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie