Magnumfotograaf Anderson publiceert boek op iPad

Redactie 1236 0
Christopher Andersons nieuwe boek ‘Capitolio’ verschijnt niet alleen in traditionele vorm, maar ook op de iPhone en iPad. Het boek biedt een beeldend verslag van Andersons reis door Caracas en Venezuela.

Op BJP vertelt de fotograaf dat hij voordelen ondervindt aan de nieuwe manier van publiceren. Het is bijvoorbeeld veel goedkoper, zowel om te maken als om te kopen, waardoor meer mensen toegang hebben tot zijn werk. En dat is waar, want het boek gaat voor ruim zeventig euro over de toonbank terwijl de app voor 3,99 euro verkrijgbaar is.


Foto © Christopher Anderson

Extra's

Met de app kun je behalve de inhoud van het boek ook beelden zien die de ‘final cut’ van de geprinte versie niet gehaald hebben. Bovendien bevat de toepassing ook extra’s zoals een interview met de fotograaf. Om de app te kunnen lanceren huurde Anderson een ervaren designer/ontwikkelaar in die het concept uitwerkte.


Foto © Christopher Anderson

Toekomst

Het project is voor de fotograaf nu nog een experiment, maar hij zegt zich te kunnen voorstellen dat het een publicatievorm voor fotoboeken is die in de toekomst populair kan worden. ‘Capitolio’ is te vinden in de iTunes App Store.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie