Magnum verkoopt platinum prints Erwitt

Redactie 1104 0
Deze herfst zal fotoagentschap Magnum een set van vier grote platinum prints van Elliot Erwitt verkopen, in gelimiteerde oplage. Het is de eerste keer dan de Magnum Print Room in London platen van Erwitt verkoopt.

De verkoop hangt samen met een tentoonstelling van Elliot Erwitt, welke van 15 september tot 13 november in de Magnum Print Room in London zal hangen. De selectie voor de te verkopen 30x40 platinum prints is gevallen op een foto van raciale segregatie in North Carolina, Amerika (1950), een kus gereflecteerd in de achteruitkijkspiegel van een auto (Californië, 1955) en filmster Marilyn Monroe (New York, 1956). Daarnaast zal ook een van zijn meest geliefde foto's te koop zijn: de relatie tussen mens en hond, Felix, Gladys en Rover (New York, 1976).

Foto © Elliot Erwitt

Ontwikkelen

Voor de prints is de nieuwste techniek Large Format Photo Negative-techniek van HP gebruikt, gedurende de afgelopen acht jaar ontwikkeld door specialistern Arkady Lvov en Gabe Greenberg. Andere bekende foto's van Erwitt welke tentoongesteld zullen worden zijn ondere andere portretten van Marlon Brando (1954), Grace Kelly (1956), en Che Guevara (1964). Tevens zal er een selectie van zijn hondenfoto's en 'gestolen momenten' te zien zijn, waaronder 'A couple dancing in the kitchen' (1952), 'A dove taking flight' (1955) en 'A mother and baby' uit 1953.

Foto © Elliot Erwitt

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie