Magnum staat open voor nieuwe leden

Redactie 797 0
Altijd al lid willen worden van een van de meest prestigieuze fotoagentschappen ter wereld? Nu is je kans, want Magnum Photos heeft haar deuren weer geopend voor nieuwe leden. Tot 15 mei hebben kandidaten de kans hun portfolio in te sturen.

De huidige leden van Magnum Photos komen een keer per jaar bijeen om het reilen en zeilen van de organisatie te bespreken. Tijdens deze bijeenkomst bekijken zij ook de ingestuurde portfolio's van potentiële leden, om deze vervolgens te beoordelen.

Soorten leden

Kom je succesvol door de selectieprocedure? Dan wordt je uitgenodigd om een 'nominee member' te worden, een categorie waarin zowel de fotograaf als het agentschap de kans krijgen elkaar wat beter te leren kennen. Gewoonlijk worden 'nominee members' na twee jaar (of meer) 'associate members', waarna ze nog een keer twee jaar moeten wachten om volledig lid te worden.

Portfolio

Je portfolio – maximaal tachtig foto's – kan ingestuurd worden in jpg-bestandsformaat op een cd-rom. Enigszins ouderwets, maar Magnum verlangt dan ook van de fotograaf dat deze de foto's nummert in de volgorde dat zij deze moeten bekijken. Naast de foto's – resolutie 100dpi en een maximumgroote van 1000p – wil Magnum ook graag een statement over het ingezonden werk, een cv, biografie en natuurlijk je contactgegevens.

'Als je portfolio niet aan de eisen voldoet, bekijken we deze niet', aldus Magnum Photos. 'Er zijn verder geen beperkingen met betrekking tot het insturen van boeken, foto's of andere soorten portfolio's. Maar er wordt naast je fotografie ook gekeken naar je bewerkings-vaardigheden, welke net zo zwaar meewegen.'

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie