Magnum Photos verwelkomt 'nieuwe' leden

Redactie 504 0
Fotoagentschap Magnum Photos heeft er twee nieuwe leden bij, terwijl er tegelijkertijd twee leden gepromoveerd zijn. De namen van de nieuwe leden zijn nog niet bekend gemaakt, Chris Anderson en Jacob Aue Sobol zijn de gelukkige stijgers.

Anderson is tijdens de jaarlijke bijeenkomst van het fotoagentschap, in New York, gepromoveerd tot 'full member', terwijl Sobol zichzelf nu 'associate member' mag noemen. Voordat een fotograaf 'full member' kan worden moet deze eerst als genomineerde uitgenodigd worden door het agentschap. Vervolgens behouden zij, gewoonlijk, twee jaar deze status, voordat zij aanspraak kunnen maken op een 'associateship', welke vervolgens ook weer twee jaar duurt. Pas na vier jaar kunnen potentiële leden volwaardig lid worden van het prestigieuze gezelschap.

Anderson

Op de bijeenkomst stemden de Magnum Photos-leden in met de aanstelling van Anderson, die al sinds 2005 al voor Magnum werkt. Daarvoor werkte hij onder andere drie jaar voor VII Photo, begon zijn carrière bij het Dallas Morning News' fotolab en schoot als freelancer foto's voor US News en World Report.   

Sobol

Sobol kwam als 'nominee' bij Magnum binnen in 2007, waarop hij nu dus het twee jaar durende traject als 'associate member' mag doorlopen. Sinds 2006 werkt hij vanuit Tokyo waar hij een boek schreef en de Leica European Publishers Award won.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie