Magnum Photos verkoopt tijdelijk gesigneerde afdrukken voor 100 dollar

Julian 1922 0
Tussen 8 en 12 juni verkoopt Magnum Photos gesigneerde afdrukken op een formaat van 15x15 centimeter voor honderd dollar per stuk. De leden van het beroemde fotoagentschap selecteerden ieder een foto die 'alles veranderde'.

Magnum Photos vroeg in aanloop naar de 68e Annual General Meeting al haar leden om 'An Image that Changed Everything' te selecteren. Meer dan vijftig Magnum-fotografen stuurden een foto in. De betreffende foto's worden afgedrukt op 15x15 cm, door de fotograaf gesigneerd en zijn van 8 tot en met 12 juni te koop voor honderd dollar per stuk. De beschikbare foto's zijn te bekijken in de webwinkel van Magnum Photos.

Bij iedere foto staat een omschrijving waarin de fotograaf uitlegt waarom het beeld 'alles veranderde'. Zo koos Martin Parr voor een van de eerste foto's die hij in 1982 maakte met zijn nieuwe Makina Plaubel 55mm. Hij stapte daarmee niet alleen over van kleinbeeld naar 6x7-middenformaat, maar ook van zwart-wit naar kleur. Later dat jaar begon hij met zijn project The Last Resort, waar hij veel bekendheid mee verwierf.

Martin Parr - Square Print Sale

Verzendkosten en belasting

Heb je interesse in een gesigneerde print, houdt dan ook rekening met de verzendkosten en een mogelijke belastingaanslag. Verzending naar Nederland kost 13 dollar (tot dertig dagen verzendtijd) of 27 dollar (6 tot 10 werkdagen). Daarnaast kunnen er invoerrechten en btw in rekening worden gebracht.

Voor wie niet kan kiezen uit al dit moois is er ook een complete verzamelbox beschikbaar. De set bevat 51 gesigneerde foto's en kost 3800 dollar.

Magnum Square Print Sale box