Magnum-fotograaf legt nasleep Parijs-terreur vast met X-Pro2

Magnum-fotograaf legt nasleep Parijs-terreur vast met X-Pro2

PieterMolenaar 2508 0
Hiroji Kubota, een bekroond fotograaf van Magnum Photos, heeft verslag gedaan van de gebeurtenissen in Parijs met een Fujifilm X-Pro2. Dat zou blijken uit de exif-gegevens van twee foto's die het persagentschap gepubliceerd heeft van de fotograaf. Fujifilm heeft de X-Pro2 nog niet officieel aangekondigd.

Uit de door FujiRumors veiliggestelde exif-gegevens zou blijken dat de fotos gemaakt zijn met een nog niet officieel aangekondigde Fujifilm X-Pro2 en een 18mm-objectief. De twee fotos hebben volgens de geruchtensite bij download een resolutie van 6000 bij 4000 pixels en daarmee worden eerdere geruchten bevestigd dat de opvolger van de huidige X-Pro uitgerust wordt met een 24megapixelsensor.

Bataclan

Op een van de twee fotos zijn een aantal Harley Davidson-rijders te zien die op weg zijn naar het Bataclan-theater waar een vriend het leven liet in de terreuraanslag. De fotos maakten onderdeel uit van een fotoserie van Magnum Photos over de gebeurtenissen in de Franse hoofdstad op 13 november, maar de fotos van Hiroji Kubota zijn daar inmiddels uit verdwenen.

X-Pro2 op de CES 2016?

De X-Pro2 zal naar verwachting op de CES-beurs in januari in Las Vegas officieel aangekondigd worden, al zou FujiRumors uit betrouwbare bron vernomen hebben dat de camera niet op de beurs zelf, maar iets later in januari gepresenteerd wordt. De eerste X-Pro-systeemcamera werd in 2012 op de PMA@CES-beurs geïntroduceerd.

Hiroji Kubota

De in 1939 geboren Japanse fotograaf, Hiroji Kubota, is lid van Magnum Photos. Hij is vooral bekend door zijn fotografie in Azie, en heeft verschillende boeken en tentoonstellingen op zijn naam staan. Op zijn portfolio bij Magnum Photos kan zijn werk bekeken en besteld worden.