Magnum-fotograaf Jonas Bendiksen legt Noorwegen vast per Range Rover

Magnum-fotograaf Jonas Bendiksen legt Noorwegen vast per Range Rover

Redactie 1611 0
Magnum Photos en autofabrikant Land Rover zijn samen opgetrokken. Het resultaat: ‘Ultimate Vistas’ adembenemende landschappen op aarde. In de eerste serie onthullen Land Rover en de gerenommeerde fotograaf Jonas Bendiksen prachtige locaties in Noorwegen, het thuisland van de fotograaf.

Jonas en zijn team hebben heel het land doorkruist om de mooiste plekken van Noorwegen op beeld vast te leggen. Dat deden ze in een Range Rover, de luxe top-SUV van Land Rover. Jonas en andere crewleden begonnen hun reis in de kenmerkende, moderne omgeving van Oslo, waar bekroonde, innovatieve architectuur werd bekeken. De reis vervolgde zich richting het noordwesten door het epische Dovrefjell-bergplateau via de prachtige wegen van Trollstigen. Ook de met sneeuw bedekte plateaus en fjorden van Geiranger, evenals de op Art Nouveau geïnspireerde stad Ålesund werden bezocht.

Jonas Bendiksen

Het werk van Jonas is gepubliceerd in Newsweek, The Sunday Times Magazine en National Geographic. Hij is bekend van zijn ontdekkingen van afgelegen woonplekken en het vastleggen van natuurlijk schoon. Jonas: ‘Ik streef mijn hele leven al naar het perfecte plaatje, maar een groot deel van de pret is de jacht naar de foto zelf. Fotografie is voor mij een taal, een manier waarmee ik mezelf kan uitdrukken en het is een manier geworden om de wereld te zien. Ik hou van reizen die ik volledig rijdend kan afleggen. Onderweg heb ik de vrijheid om te stoppen waar ik wil om direct iets moois vast te leggen.’

Het land

Noorwegen telt meer dan 50.000 eilanden en heeft een kustlijn van 83.000 kilometer met fjorden en baaien. Weinig plekken in Europa hebben een lagere bevolkingsdichtheid, waardoor afgelegen wonen heel normaal is voor de Noorse bevolking. Noorwegen heeft ook prachtige architectuur, waardoor een adembenemend contrast ontstaat tussen afgelegen plekken en stedelijke gebieden.

Andere locaties voor de Ultimate Vistas zijn overigens de Verenigde Staten en China.

De foto's zijn te bekijken op de website van Land Rover. 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie